Et nyt, gammelt skriveprojekt

For ca. 4 år siden proklamerede jeg, at jeg ville skrive en bog. Og nej, det var ikke “Følelsen af demokrati”. Det var en helt anden bog, som skulle have titlen Rodfæste. Det skulle handle om at finde sine rødder i en fragmenteret og fremmedgjort verden.

Men det løb ud i sandet. Efter et halvt år måtte jeg sande, at jeg ikke var klar. Der var en anden bog, jeg måtte skrive først.

Men jeg tror, at jeg er klar nu. Ikke for at skrive en bog, som jeg først så skråsikkert meldte ud. Jeg er ikke sikker på, at jeg har flere bøger i mig. Nu er det noget nyt.

Derfor er jeg vendt tilbage til Rodfæste. Men det bliver helt forfra. For årenes gang har slettet hele den gamle liste over folk, der fulgt med dengang. Så jeg starter på ny med nul abonnenter. Derfor har jeg valgt at benytte anledningen til at genstarte projektet som et nyhedsbrev på Substack.

Mit mål er at udforske rummet mellem tre idéer:
🌊 Demokrati: Den simple, men radikale idé om, at alle har ret til at være direkte medbestemmende over deres eget liv.
🌍 Jord: Erkendelsen af, at vi alle indgår i det levende, gensidige afhængigt mere-end-menneskelige fællesskab, der er Jorden.
🌱 Ånd: Accepten af, at modet til forandring opstår i forbindelse, samhørighed og solidaritet.

Du kan følge med her:

Som enhver udforskning vil det blive rodet og forvirret. Fuld af blindgyder og fejlskud. Men også fuld af forsigtigt, fortrøstningsfuldt mod. Som den spanske digter Antonio Machado skrev: “Menneske, der er ingen vej. Vejen bliver til, når du går.”

Jeg håber, at du vil følge med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *