Farvel, Jyderup Højskole 💔

I dag var sidste dag på Jyderup Højskole. Skolen er lukket og bliver begæret konkurs.

Vi har alle vidst, at økonomien var dårlig. Men bestyrelse og forstander har altid været optimistiske og sagt, at det ville løse sig. Og derfor har de valgt ikke at erklære krise eller bede om hjælp og støtte offentligt. Det gør nok, at meddelelsen om skolens lukning kommer som lidt af et chok for mange. Både for tidligere elever, for de lokale i Jyderup og alle de mange andre, der har haft en relation til højskolen gennem de sidste 10 år.

Men økonomien var for dårlig. Gælden viste sig at være for stor, og banken valgte at smække kassen i. Derfor var alle ansatte samlet i dag for at aflevere vores nøgler, høre om hvordan vi kan ansøge lønmodtagernes garantifond (tak, Danmark!) og sige farvel.

Hvert semester har vi taget afsked med endnu et hold elever, der tog videre ud i verden. Nu blev det lige pludselig os, der skulle sige farvel. Det er vemodigt og lidt uvirkeligt. Tak til de bedste kolleger, man kunne ønske sig.

Leave a Reply