Om Andreas Lloyd

Vartov290115_SK08

Jeg er en idealistisk iværksætter og forfatter med dybe rødder i det danske civilsamfund.

Gennem de sidste 10 år har jeg været en bærende drivkraft i en række nyskabende danske civilsamfundsinitiativer – bl.a. Københavns Fødevarefællesskab, Borgerlyst, Samtalesaloner og Medborgerne. Og undervejs har jeg skrevet bøgerne “Borgerlyst – Handlekraft i hverdagen” (2013), “Samtalesaloner – små skub, der får folk til at falde i snak” (2016) og “Borgerlyst – en projektbiografi” (2018) sammen med Nadja Pass.

I dag arbejder jeg som selvstændig konsulent som bl.a.

  • Underviser og rådgiver om organisationsudvikling og community organising.
  • Konceptudvikler og facilitator af åbne og ligeværdige samtaler og møder.
  • Formidler og tekstforfatter med overblik og indsigt.

 

CV

2010– Selvstændig konsulent
Foredragsholder for bl.a. Dansk Folkeoplysnings Samråd, Dansk Røde Kors, Frivilligrådet, Folkehøjskolernes Forening mmfl. Facilitator på borgerinddragelsesprojekter for bl.a. Miljøstyrelsen, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og Albertslund Kommune.

2016– Medstifter, Medborgerne [www.medborgerne.dk]
Opbygning af den første danske borgeralliance efter engelsk og amerikansk forbillede. Herunder relationsopbygning, træning, kampagnearbejde og politikerinddragelse. Ansat som organisationens første community organiser og ledte opbygningen af den første lokale alliance på Nørrebro/Nordvest i perioden 2016-2018.

2010–2015 Medstifter af Samfundslaboratoriet Borgerlyst [www.borgerlyst.dk]
Udvikling og dokumentation af fem års eksperimenter med nye former for frivillighed, borgerengagement og samfundsforståelse. Blandt andet udviklede vi eksperimenter som Samtalesaloner og Samtalemiddage.

2009–2015 Bestyrelsesmedlem og talsmand, Københavns Fødevarefællesskab [www.kbhff.dk]
Central drivkraft i en medlemsdrevet indkøbsforening, der voksede fra 30 medlemmer i 2009 til over 3000 medlemmer og 12 lokalafdelinger i København i 2012, samt har inspireret over 20 lignende foreninger over hele landet.

2008–2010 Etnografisk researcher, Socialsquare ApS, København
Ansat som konsulent med ansvar for brugerinddragelsesprocesser med projekter for bl.a. Novo Nordisk, Danske Bank, Ældre Sagen og DBU.

2004-2007 M.Sc. – Antropologi, Københavns Universitet
Med studier på University of Manchester og IT-Universitet i København.
Speciale om online fællesskaber omkring open source softwareudvikling.

2000-2004 BA – Litteraturvidenskab og Antropologi, Københavns Universitet