Borgerlyst og Samtalesaloner

 

blyst-1

Borgerlyst og Samtalesaloner

Fra 2010 to 2015 drev og udviklede jeg samfundslaboratoriet Borgerlyst sammen med Nadja Pass. “Borgerlyst” er et ordspil på borgerpligt, og for os handlede projektet om at udforske nye måder at gøre det sjovere, lettere og mere spontant at engagere sig i samfundet.

Blandt de mange projekter, vi iværksatte var Samtalesaloner, Folkets Valg, Hverdage, Folkets Stemmer, Makroskoper og Sammenskud. Du kan læse om alle disse projekter i vores bog Borgerlyst – Handlekraft i hverdagen, som vi udgav i 2013, og genudgav i en ny og opdateret version under titlen “Borgerlyst – et projektportræt” i 2018.

Vores mest vellykkede eksperiment var Samtalesaloner – et koncept, der gør det let for folk at mødes på tværs og tale sammen om emner, de ellers ikke ville have snakket om. Konceptet var til dels inspireret af Theodore Zeldin’s Oxford Muse samtalemiddage, og har siden spredt sig over hele Danmark. Du kan finde meget mere materiale på  Samtalesaloner.dk og i vores manual “Samtalesaloner – små skub til at få folk til at falde i snak”, som vi udgav i 2016.

I 2015 forlod jeg Borgerlyst for at fokusere på at opstarte Medborgerne og arbejde med community organising i København.

Udvalgte presseklip om Borgerlyst og Samtalesaloner;