Tak til Medborgerne

Det er med meget blandede følelser og stor lettelse, at jeg nu kan fortælle, at jeg stopper som ansat hos Medborgerne ved udgangen af juli. 

Det har ikke været en let beslutning. Medborgerne har fyldt en meget stor del af mit liv siden jeg først mødte community organising hos Citizens UK i London i april 2014. Da jeg kom hjem, kunne jeg ikke slippe tanken: Hvordan kan man oversætte denne tilgang og skabe den samme magt og politiske gennemslagskraft i Danmark?

Det er den vision jeg har arbejdet for de sidste fire år – først som frivillig og ulønnet borgerlysten iværksætter, og fra april 2016 som ansat i Medborgerne.

Disse sidste to år med opstarten af Medborgerne har været en stejl, stejl læringskurve. Det har været store, udfordrende og berigende opgaver at definere rollen som community organiser og opbygge en borgeralliance. For det er en faglighed og en organisationsform, der er helt nye i en dansk kontekst. Det har været et stort og komplekst oversættelsesarbejde uden nemme svar eller samleinstruktioner, så vi har kastet os ud i det, prøvet os frem og lært meget undervejs.

Jeg har følt et stort ansvar for at få det til at lykkes, og det har taget mange kræfter. Ikke mindst fordi min søn Folke blev født nærmest samtidigt med, at jeg startede som ansat hos Medborgerne. At blive far har været en stor og skøn omvæltning i mit liv. Det har fyldt mit liv med mening på en helt ny måde. Men det har også været svært at forene med et arbejde, der har fyldt så meget for mig. Og hvor mange møder, træninger og aktioner især ligger udenfor almindelig arbejdstid. 

Det har givet anledning til refleksion. Og derfor har jeg valgt at stoppe som community organiser.

Fundamentet er på plads

Det føles som et godt og rigtigt tidspunkt at give stafetten videre. Vi er langt fra i mål, men vi har bygget et godt fundament:

  • Medborgerne er nu bredt forankret alliance af 14 engagerede lokale fællesskaber med alt fra fagforeninger og trossamfund til uddannelsesinstitutioner og frivillige foreninger.
  • Vi har samlet et stærkt team af handlekraftige lokale ledere, der i fællesskab tager ansvar for at skabe forandringer til det fælles bedste på Nørrebro/Nordvest. 
  • Vi har opbygget relationer på rådhuset og ved at samle over 430 engagerede borgere i Nørrebrohallen op til kommunalvalget har vi vist, at vi er en magtfaktor, man skal tage alvorligt. 
  • Vi har sikret videre finansiering fra Trygfonden og Tuborgfondet. 
  • Vi har vundet vores første sejre med Tryg Nørrebro Station-kampagnen (og der er meget mere i støbeskeen!). 
  • Med Tea og Janni har vi et inspirerende og effektivt organiser-team, der kan fortsætte Medborgernes rivende udvikling. 
  • Og måske vigtigst: Visionen og fortællingen om Medborgerne lever – og står klarere og klarere for hver dag, der går.

Jeg er stolt. Og ydmygt og uendeligt taknemmelig til alle de gode folk, som deler denne vision, og som er og har været med til at gøre den til virkelighed. Ingen nævnt, ingen glemt. I er Medborgerne.

Det især relationerne til alle jer fantastiske mennesker, der har gjort det svært at træffe beslutningen om at stoppe. Men  selvom jeg stopper som ansat, så slipper I ikke for mig. Jeg bor stadig i Nordvest. Og jeg vil fortsat være en del af Medborgerne – og bidrage der, hvor jeg kan.

1 Comment

Add Yours →

[…] forsvandt ikke, men lod sig alt for let atter overdøve af byens støj og tempo. Det var først, da ambitionerne bristede og arbejdet stoppede, at længslen trængte igennem. Og denne gang fik den […]

Leave a Reply